رفتن به محتوا

حزب حسینی

شناسنامه احزاب و جریانات سیاسی افغانستان

 

 

حزب حسینی

در تاریخچه سازمان نصر افغانستان آمده است:

از سال ۱۳۵۴ پس از تدوین مرامنامه و اعلام مواضع در زمینه‌های اعتقادی - سیاسی، زیر نام «حزب حسینی» به مبارزات خود ادامه دادیم.

مرامنامه این حزب به تاریخ ۲۲ خرداد (جوزا) ۱۳۵۳ در هفت صفحه و چند بخش از قبیل: ایدئولوژی عبادات، امور اخلاقی، امور سیاسی، امور اقتصادی، زراعت و اصلاحات ارضی، تجارت و مالیه، امور اجتماعی و امور فرهنگی تدوین‌یافته است که مطالب گوناگونی را فهرست‌وار بیان داشته و ما به بخش سیاسی آن اشاره می‌کنیم:

۴- امور سیاسی:

برای الغای روابط ستم در تمام شئون سیاسی، اقتصادی، فرهنگی، نژادی و ملی، جلوگیری از نفوذ امپریالیزم شرق و غرب، امحای کامل وابستگی‌های پنهان و آشکار و مبارزه با فقر و بی‌سوادی، لزوم تشکیل حکومت اسلامی در تبعیت از قانون آسمانی اسلام مطرح می‌گردد. حکومتی که در آن همه نیروهای مترقی، کارگران، دهقانان و عموم زحمت‌کشان و منورین مسلمان گرد آیند و چنین حکومتی به سیاست‌های دینی متکی خواهد بود:

  1. بی‌طرفی فعال و مثبت، انتخاب سیاست مستقل بر اساس حاکمیت ملی و قضاوت آزاد مردم بدون سازش با شرق و غرب.
  2. دفاع از تمامیت ارضی و تأمین استقلال سیاسی و استقلال اقتصادی.
  3. تحکیم حکومت اسلامی که همان حکومت قانون الهی و آسمانی است بر اساس معیارهای قرآنی.
  4. تأمین دموکراسی واقعی منطبق بر اصول و پرنسیب‌های اصیل اسلامی شامل همه آزادی‌های فکری، عقیدتی، بیان، مطبوعات، اتحادیه‌ها، مسافرت، انتخاب شغل، مصونیت‌های فردی، مسکن و مخابرات بدون تبعیض اعم از جنس زن و مرد، نژاد و قوم، منطقه و مذهب، عقیده، سواد، شغل موافق با روح کمال‌یابی جامعه رعایت منافع عمومی.
  5. وحدت ملی مطابق روحیۀ اسلامی به اساس برادری. کشور عزیز ما مرکب است از اقوام مختلف زحمت‌کش دارای فرهنگ‌های متنوع که از یک هسته طی قرون متمادی تشکیل شده و حکومت‌های ارتجاعی در طول زندگی‌شان از این اختلافات جزئی استفاده‌های فراوانی برده‌اند. حزب حسینی مکلفیت دارد تا همه اشکال تبعیض را چه قومی، لسانی، نژادی و چه جنسی - زن و مرد ریشه‌کن نماید.
  6. نابودی کامل نظام فاسد ارتجاعی و استثماری و ایجاد یک نظام صالح موافق با مصالح اکثریت بر اساس اصول اسلامی.
  7. دفاع از سیاست هم‌زیستی مسالمت‌آمیز.
  8. مخالفت صریح با همه بلوک‌های نظامی و اتحادیه‌های اقتصادی متکی به سیاست استعماری.
  9. مبارزه برای جلوگیری از جنگ جهانی.
  10. تأیید سازمان ملل و احترام به منشور ملل متحد.
  11. طرف‌داری از خلع سلاح عام و تام تحت نظارت کامل بین‌المللی.
  12. پشتیبانی از تمام جنبش‌های آزادی‌بخش و ملی در سطح جهان.
  13. انتخاب سیاست دفاع از صلح جهانی، دوستی با تمام ممالک جهان بر پایه تساوی مبارزه علیه استعمار و امپریالیزم به هر شکل که باشد.

لازم به یادآوری است که مرامنامه مذکور بدون آرم بوده فقط به‌عنوان «مرامنامه حزب حسینی گروه سیاسی مخفی» درج شده است. ازآنجائی‌که سازمان نصر مدعی ادامه راه حزب حسینی است و خود را منسوب به آن می‌داند، برای معلومات بیشتر به شرح گزارش درباره سازمان نصر افغانستان مراجعه شود.

 


  منبع:

  • دولت‌آبادی، بصیر احمد. (۱۳۷۱ خورشیدی). شناسنامهٔ احزاب و جریانات سیاسی افغانستان (صفحات ۲۳۵ تا ۲۳۷). قم: فرانشر.