حزب اسلامی رعد افغانستان
کتاب شناسنامه احزاب و جریانات سیاسی افغانستان
حزب اسلامی رعد افغانستان
طبق نوشته آقای اعتمادی این حزب در سال ۱۳۵۸ به همکاری روحالله بلخابی، سید حجت فاضلی، دانش بغاوی، محقق سرپلی، سید جعفر فاضلی در مشهد اعلام موجودیت میکند. بعداً غلام سخی مصباح و براتعلی جبریلی و وثوق از هرات به این جمع میپیوندد. سید محمد علیشاه سجادی هم بعد از تبعید باند ببرک به ایران آمده به این حزب میپیوندد و مسئول دفتر و سخنگوی آن در تهران تعیین میشود.
اعضای مرکزی این حزب در آن شرایط عبارت بودند از:
- شیخزاده خزاعی
- غلام سخی مصباح
- براتعلی جبرئیلی
- وثوق
- روح الله بلخابی
- سجادی سرپل
- عبدالحق شفق (شفق سرپل)
- محقق سرپلی
- دانش سرپلی
- سعادت الملوک تابش
حزب رعد بهزودی دچار اختلافات درونی میگردد. از جمله آقای سجادی مسئول دفتر تهران آن بعد از مدت کوتاهی دوباره به کابل رفته و به «شئون اسلامی کابل» میپیوندد. آقایان شفق سرپل، دانش و محقق به پاسداران جهاد اسلامی پیوستند. آقایان سید جعفر فاضلی و سید حجت فاضلی به سازمان نصر رفتند. روحالله بلخابی به اسلام مکتب توحید پیوست. آقایان جبریلی، مصباح و وثوق مدرسه انقلاب را به وجود آوردند. آقای قاری احمد غور دروازی پس از انشعاب، حزبالله افغانستان را به وجود آورد. در سال ۱۳۶۳ عبدالقادر رباط کشمیری به حزبالله پیوست. آقای ظاهر عظیمی به حزبالله پیوست و سرانجام در سال ۱۳۶۷ به حرکت اسلامی پیوست.
ارباب غلامرضا قلندری مسئول دفتر حزب رعد در تربتجام و پسرش غلام نبی از بزرگان رعد در اواسط سال ۱۳۵۹ از رعد جدا شده به نهضت اسلامی پیوستند. آقای اکبری قرهباغ در سال ۱۳۶۵ به پاسداران جهاد اسلامی پیوست. آقای خزاعی با پیروان در سال ۱۳۶۵ به دعوت اسلامی رفتند و لفظ اتحاد را به دعوت اضافه کردند.
البته آقای اعتمادی با طول و تفسیر مطالب را بیان کرده که ما خلاصه آن را درج نمودیم.
حزب اسلامی رعد افغانستان نشریهای داشته بنام «پیکار اسلامی» شمارهای که در اختیار نگارنده قرار گرفته از کیفیت چاپی خوب برخوردار نیست (شماره ۱۰ سال دوم میزان ۱۳۵۹) و از مطالب آن چیزی در مورد مرام و هدف حزب دستگیر نمیشود. از همه مهمتر این مطلب خودنمایی میکند:
پیام حزب اسلامی رعد افغانستان به امام امت خمینی کبیر
محضر مبارک رهبر عالیقدر امام خمینی مدظلهالعالی
در این برهه از زمان که ابرقدرتهای شرق و غرب در مقابل مسلمانان صفآرایی نموده و دندان نشان میدهند، و بهوسیله ایادی ناپاک و خودفروخته مثل ببرک کارمل و صدام حسین و سادات… میخواهند برای اسلام و مسلمین دردسر ایجاد نمایند، زهی فکر باطل.
ما به انقلاب اسلامی ایران تحت رهبری عظیمالشأن امام امت ایمان کامل داریم که انقلاب اصیل ایران، الگویی برای جنبش تمام مسلمین و مستضعفین جهان است. موجودیت ایران وابستگی بر موجودیت تمام مسلمانان جهان دارد؛ لذا در این فرصت حساس ما مسلمانان مجاهد حزب رعد افغانستان بدینوسیله از حضور مبارک امام خود، درخواست مینماییم تا بما اجازه داده شود که دوشادوش برادران قهرمان مسلمان ایرانی خود در جهاد با رژیم منحط و خودباخته بعث و مزدوران اجنبی عراق شرکت نماییم. شاید به فیض عظمی شهادت نائل یا قلعوقمع ریشه الحاد بعث را بنماییم.
بیصبرانه منتظر امر و ارشاد مقام محترم رهبری هستیم.
روابطعمومی حزب اسلامی رعد افغانستان
رونوشت این پیام به آقای سید ابوالحسن بنیصدر نیز فرستاده شد.
یک جزوه دیگر بنام «پیام نور» ارگان نشراتی حزب اسلامی رعد افغانستان بخش جبهه و جهات شماره مسلسل (۶) جدی ۱۳۶۷) به دست نگارنده رسیده که بازهم چیزی از آن در مورد اهداف و مرام حزب مذکور به دست نمیآید. با کمی دقت دریافته شد که مطلب انتشاری جزوه از رسالهای بنام افغانستان در دام مذاکرات نقل شده است.
منبع:
- دولتآبادی، بصیر احمد. (۱۳۷۱ خورشیدی). شناسنامهٔ احزاب و جریانات سیاسی افغانستان (صفحات ۲۱۴ تا ۲۱۷). قم: فرانشر.