حزب دعوت اتحاد اسلامی افغانستان
کتاب شناسنامه احزاب و جریانات سیاسی افغانستان
حزب دعوت اتحاد اسلامی افغانستان
آقای خسروشاهی درباره این حزب نوشته است:
حزب دعوت اتحاد اسلامی افغانستان با ادغام و وحدت گروههای «طلوع حق»، «انجمن اسلامی»، «سازمان فلاح اسلامی» و اکثریت حزب اسلامی «رعد» به وجود آمده و بهصورت شورایی اداره میشود و مرامنامه آن روشنگر اهداف آن است…
حزب نشریههایی مانند «پیام دعوت» «هفتهنامهٔ جهاد» و ماهنامه دانشجویی به نام «رهروان اسلام» را منتشر کرده است. این حزب با ایجاد وحدت تشکیلاتی و رهبری شورایی، از هرگونه اختلاف درونگروهی و کوچکترین انشعابی مصون مانده است.
رهبران و مؤسسان حزب عبارتاند از: مؤسسان حزبها و سازمانهای اسلامی که با وحدت خود سازمان حزب را به وجود آوردهاند:
- طلوع حق: حجتالاسلام شیخزاده غزنوی، علی محقق افشاری، امین وحیدی و…
- انجمن اسلامی: حجتالاسلام امان میرزایی، عبدالله اصغری، بصیر هراتی و…
- سازمان فلاح اسلام: حجتالاسلام عبدالحکیم صمدی، آقایان محمدابراهیم بابه، محمدحسین ستیز، سکندر، قیام…
- حزب اسلامی رعد: شیخزاده خزاعی و…
در ۱۳۵۶ احزاب فوق با وحدت تشکیلاتی موجودیت حزب را اعلام کردند. البته پیش از آن هم فعالیتها بهصورت فرهنگی، تشکیل کلاسهای عقیدتی و سیاسی، پخش کتاب و نشریه و روشنگری تودههای محروم افغانستان انجام گرفت.
البته آقای خسروشاهی به طور مفصلتر درباره این حزب پرداخته و سال ۱۳۵۶ بهاحتمالقوی سال ۱۳۶۵ باشد، چون قبلاً در مورد حزب اسلامی رعد افغانستان اشاره شد که آقای خزاعی در سال ۱۳۶۵ با دعوت اسلامی افغانستان، حزب دعوت اتحاد اسلامی افغانستان را به وجود آوردند. همانطوری که آقای خسروشاهی بیان داشته، این حزب نشریه داشت بنام جهاد که گاهی اخبار فرهنگی جهاد هم درج شده است.
نگارنده هم جهاد «شماره ۱۸ آذر (قوس) ۱۳۶۸» و هم اخبار فرهنگی جهاد «شماره ۷۲، ۲۴ تیر (سرطان) ۱۳۶۷» را دیده که هر دو از کیفیت خوب چاپی برخوردار نبوده و به شکل فتواستنسیل نشر میشدهاند. هر چند بعد از چاپ شناسنامه افغانستان آقای محقق افشار تذکری در مورد نشریه رهروان و جهاد تحویل نگارنده داد که هرگاه تذکر هم نمیدادند اسم نشریاتشان میآمد.
منبع:
- دولتآبادی، بصیر احمد. (۱۳۷۱ خورشیدی). شناسنامهٔ احزاب و جریانات سیاسی افغانستان (صفحات ۲۲۰ تا ۲۲۱). قم: فرانشر.